Uvodna reč

Dragi učenici/učenice i ostali posetioci /posetiteljke!

Moja namera je najpre da sa vama podelim svoje skromno teorijsko i iskustveno znanje iz oblasti psihologije koje ću, nadam se, tokom naših kontakata stalno obogaćivati i usavršavati. 

Gajim nadu  da  će  članci koje ću objavljivati naći primenu i biti od pomoći učenicima/učenicama u sticanju i usavršavanju znanja  iz predmeta psihologija u srednjoj školi, ali nadam se da neće samo to biti funkcija postojanja ovog našeg virtuelnog sastajališta.

Naime, tokom rada sa mladima stekla sam utisak da je zaista potrebno da i oni, a i svi mi ostali, ozbiljno počnemo da razmišljamo u pravcu praktične primene psiholoških saznanja i principa u svom životu. Iskreno sam zabrinuta zbog sve izraženije pasivnosti, čak i ogorčenosti koju vidim kod svojih učenika/učenica. Svi smo svesni da se u današnje vreme davimo u problemima, ali nažalost, sve je manje onih koji plivaju i isplivavaju na suvo, a shodno tome, sve više onih koji polako tonu. Za mene je to zastrašujuće, posebno kod mladih koji poseduju ogroman energetski potencijal, ali ga sve ređe koriste upravo u svrhu tog „isplivavanja na suvo“. 

Ukoliko bi nakon čitanja članaka koje planiram da objavljujem makar jedna osoba, posebno mlada osoba, počela da se više interesuje za oblast psihologije i njenu primenu u svom životu radi famoznog „poboljšanja kvaliteta života“, to bih smatrala izuzetnim uspehom i cilj kreiranja ovog bloga već bi bio ostvaren.

Iskreno se nadam da ćete mi vi dragi čitaoci/čitateljke svojim komentarima, pitanjima, sugestijama u tome pomoći!

Srdačan pozdrav za početak našeg druženja!

3 komentara (+dodajte svoj?)

 1. Zoran Milojević (@mzoran)
  nov 15, 2011 @ 23:38:49

  Odlično …. mislim da ću ovde da budem redovna mušterija 🙂

  Odgovori

 2. kakonasvideucenici
  nov 21, 2011 @ 15:42:13

  Pozdrav za koleginicu stručnog saradnika. Ja sam pedagog, ali prosto ne mogu da se načudim jednoj stvari : i Vi i još jedna koleginica pedagog i ja smo izabrale potpuno istu temu za naše blogove ! da li je to slučajnost , ili zajednička osobina nas stručnih saradnika ? Šta kaže psihologija na to ? Pozdrav Vesna Opačić

  Odgovori

  • brankicami
   nov 26, 2011 @ 09:56:05

   Draga koleginice,
   obradovao me je Vaš komentar i slažem se sa Vama kada je reč o Vašim zapažanjima, očigledno da razmišljamo u sličnom pravcu i to me raduje. Nadam se da će nasi učenici/učenice zaista na našim blogovima naći nešto korisno za sebe. Svakako, u odnosu na Vas ja sam pionirka u ovome i drago mi je što ću imati jos jednu osobu od koje mogu da učim. Pozdrav!

   Odgovori

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: